Ruilverhalen

9. Een magische ruil

 

Hoi lieve ruilvrienden en vriendinnen,

Het is alweer even geleden dat wij onze laatste ruildeal hebben gesloten. Mede door de vakantie van Stijn heeft het wat langer geduurd dan in het verleden. Tussendoor hebben we verschillende interessante gesprekken gevoerd met potentiële ruilers. O.a. een scooter, een caravan en ochtend aan werkzaamheden van een elektricien zijn de revue gepasseerd. Door verschillende redenen kwam het uiteindelijk niet tot een deal.

Tot nu! We gaan van het sprookjesbos naar de magische wereld. Nee niet via Hans Klok of Hans Kazan maar via Sabine Verdaasdonk. Zij moest ons eerst kennis laten maken met de wereld van de Magic kaarten (MTG). Deze kaarten zijn de voorloper van de Pokémon kaarten en razend populair onder verzamelaars. Voor ons was deze wereld nog onbekend maar wat een gaaf spel is het. Sabine stelt 3 kaarten tot onze beschikking, allemaal met een straatwaarde tussen de € 400 en € 500. Dat is super tof want nu kunnen wij verzamelaars laten kiezen welke kaart ze het liefst willen en waarvoor ze willen ruilen. De andere 2 kaarten gaan dan uiteraard terug naar Sabine.

Om welke kaarten gaat het dan? Lees hieronder:

1. Underground Sea | Zo goed als nieuw | Revised Edition | 305 | English | Land - Island Swamp | Rare
2. Volcanic Island | Zo goed als nieuw | Revised Edition | 306 | English | Land - Island Mountain | Rare
3. Elvish Archers | Mee gespeeld | Limited Edition Alpha | 100 | English | Creature - Elf Archer | Rare

Sabine ruilt één van de kaarten voor 7 Efteling kaarten en 2 paar sokken van een bekende fastfoodketen. Bedankt voor je hulp in deze ruil Sabine en veel plezier in de Efteling. En we wensen Kevin veel warme voeten toe 😉

8. De Twee Jongens en hun Vouwwagen

 

Er waren eens twee jongens, die plots in bezit waren gekomen van een vouwwagen.

Bij het in bezit zijn van een vouwwagen komen wel wat regels kijken.

Een belangrijke was dat je hem maar drie dagen achter elkaar op 1 parkeerplek mag hebben staan. Dit bood ons de nodige stress, want we moesten de vouwwagen daardoor snel weten te ruilen.

 

Wat ons al snel op viel, is dat de mensen die een vouwwagen willen hebben, niet op je af komen. Dat het augustus was hielp daarin niet mee, aangezien de vakantie alweer bijna voorbij was.

De tactiek die we daarom moesten gaan hanteren was die van koude acquisitie, oftewel mensen benaderen die je nog niet kent. Dit werd vooral gedaan via Marktplaats en de Marktplaats omgevingen op Facebook.

 

Na een aantal dagen zoeken en vissen naar een potentiële kandidaat, dachten we dat we beet hadden. Een vrouw uit de stad van Flipje, had een prachtige caravan op Facebook Marktplaats staan. Deze caravan zagen de jongens van De Oranje Pen wel zitten als volgende stap in de ruilketen.

Een terechte opmerking kregen wij van deze jonge dame: “Ik hou niet van kamperen, dus ik hoef geen vouwwagen 😊”. Logisch, dachten we.

Voordat we opgaven, probeerde wij creatief te zijn. Diezelfde ochtend zagen wij een bootje online staan, die eigenlijk minder waard was dan onze vouwwagen. Dus besloten wij een stap verder te denken door het bootje aan te bieden voor de caravan. “Nee”, zei de vrouw. “Ik heb vier kinderen, dus dat zie ik niet zitten.” Logisch, dachten wij weer.

Weer gaven we niet op en bleven we nadenken. Wat zou een gezin met vier kinderen nou wensen? Natuurlijk! Een dagje Efteling! Zonder na te denken besloten we de Efteling een bericht te sturen.

De Efteling stond wel open voor een samenwerking en gunde ons de caravan en dus zes Efteling kaartjes. Zo was de deal beklonken! Toen we de dame blij wilde maken met de kaartjes, bleek dat ze ook niet aan het wachten was op de Efteling kaartjes. Logisch, dachten we weer.

Toch besloten we de kaartjes aan te nemen, ook omdat je de Efteling niet kunt weigeren in de ruilketen!

 

Zo vond op vrijdag 16-8-2019 de rit plaats naar de Efteling. Stijn had in de middag vijf broodjes knakworst gegeten en ging zich onderweg steeds beroerder voelen. Daarnaast stond er ook nog eens een flinke file bij de Merwedebrug. Zo duurde een ingecalculeerde rit van 35 minuten, uiteindelijk bijna anderhalf uur.

Gelukkig konden we ondertussen contact houden met onze Efteling vrienden en stonden twee toppers van de Webcare afdeling ons keuring op te wachten toen we aankwamen: Stephan en Jamie die het Efteling avontuur voor ons (ook al was het buiten het park) waar maakte.

Inmiddels weten wij dat de vouwwagen weggegeven wordt aan een collega van de Efteling als ludieke actie, een geweldige volgende bestemming! Daarnaast kregen wij tot onze grote verrassing kregen niet zes, maar zeven Efteling kaartjes!

De reden hiervan was prachtig. Zeven is namelijk het getal van de sprookjes. Denk maar aan: De Zeven Dwergen, De Zeven Geitjes en de Zevenmijlslaarzen.

 

Na al deze positiviteit was de terugweg bepaald geen sprookje. Stijn was ontzettend chagrijnig en begon zich merkbaar ziek te voelen. Uiteindelijk bleek dit geen aanstellerig gedrag te zijn (wat Ron wel deed vermoeden), maar is hij het hele weekend ziek geweest. Wat een arme jongen is het toch ☹

 

Maar nu: de volgende stap!!! Wie wil er zeven Eftelingkaartjes ruilen? 😊 😊

7. Facebook Trading Center

 

Misschien is het jullie wel opgevallen, maar alle voorgaande ruilacties zijn tot stand gekomen binnen het warme netwerk. 5 van de 6 ruilpartners werken zelfs binnen de zelfde organisatie als ons.

Van tevoren hadden we wel verwacht dat dit ergens zou gaan stoppen, al rekenen we natuurlijk nog wel op een aantal collega’s die ons later in het project de helpende hand gaan bieden 😊!

 

Voor nu hield het dus even op en moesten we onze blik verbreden. Waar kun je dat tegenwoordig nou beter dan op het ‘World Wide Web’. Marktplaats was de eerste plek waar wij onze barbecue op plaatste. Helaas kwamen hier weinig reacties op. Een sporadische reactie bood ons de mogelijkheid de barbecue in te ruilen voor geld, maar dat is het allergrootste verbod dat met lettertype Arial Black in lettergrootte 72 genoteerd staat in de statuten van De Oranje Pen.

 

Een andere mogelijkheid die wij uitgeprobeerd hebben en wat beter uitpakte was Facebook. Op Facebook bestaan tegenwoordig heel veel kleine Marktplaats omgevingen. Deze omgevingen zijn voornamelijk gekoppeld aan de netnummers van plaatsen in Nederland. Aangezien Stijn zelf in de glasstad Leerdam woont, besloot hij zich te richten op de groep: 0345 Weggeef, ruilen, te koop.

Lastig is wel om in te schatten wat een goede ruil zou kunnen zijn. Ga je al iemand benaderen die een auto ter waarde van € 1.000,- online heeft staan? Nee. Maar toen probeerde ik het bij een vouwwagen t.w.v. € 250,-.

 

Een enthousiaste dame gaf mij via Facebook Messenger de mogelijkheid om in contact te komen met haar man Christiaan. Waarmee ik op een vrijdagavond een telefonisch gesprek heb gehouden om de ruildeal definitief te maken. Christiaan had wel oren naar een gasbarbecue en wilde graag van zijn vouwwagen af omdat hij recentelijk een caravan had aangeschaft. Uiteindelijk een hele goed deal, aangezien de vouwwagen ook nog een luifel en een reservewiel had. Daarnaast was hij vorig jaar nog gekeurd!

 

Met behulp van Papa Bassa hebben we de vouwwagen op kunnen halen in het pittoreske Nieuwland. Heel toevallig in de straat waar de roots liggen van de knapste jongen van dit succesvolle ruilduo. We hebben het hier natuurlijk niet over Ron.

 

En dan nu: Het volgende hoofdstuk:
WIE WIL ER EEN VOUWWAGEN!

6. Marjolein: Onze Hendi Trademate

Na de onderhandelingen met Jan Frederik Kobus (beter bekend als JFK) waren we in het bezit van een Samyang 500mm. Deze cameralens is speciaal geschikt voor Nikon camera’s en (na wat aanpassingen) eventueel ook te gebruiken op een Canon. Tijdens de onderhandelingen werd al duidelijk dat Marjolein (beter bekend als Corrie) interesse had in dit product om aan haar zusje te geven. Zij is een fervent fotograaf en dit vond Marjolein een mooi presentje voor haar zus. Hierbij willen wij nog wel even benoemen dat Marjolein naast ons, ook nog iemand anders blij maakt! Chapeau!

De tegenprestatie voor deze lens was een ware Hendi Travelmate gas BBQ. Wat een gaaf ding! En nog mooier, gloednieuw! Wie biedt?

5. Een hangmat voor een camera lens <-> snel die deal sluiten!!

Wat waren wij blij om van die Ixxi bon af te zijn, want we hadden ons er bijna stuk in gebeten. De hangmat was eerlijkheidshalve nog niet eens in onze handen en we hadden alweer beet. Hoe dit tot stand gekomen is? Luister goed:

Tijdens de dagelijkse lunch bij Rubicon, die in de meeste gevallen klaargemaakt wordt door de mannen van dit ruilproject, worden de meest gezellige onderwerpen besproken.

Een terugkomend onderwerp de laatste weken is ons ruilproject. Zal het over een aantal maanden ook een terugkomend onderwerp worden aan de picknicktafels van andere organisaties?

 

Onze in Duitsland wonende collega Jan Frederik Kobus, was nog niet bekend met dit onderwerp. Toen we over dit onderwerp begonnen, was hij meteen enthousiast en wilde hij kosten wat het kost onderdeel zijn van deze keten. Dat hij een Caribische hangmat terug zou krijgen, dat kon hem geen Bratwurst schelen. Hij had nog wel een Samyang 500 mm lens voor op een Nikon camera liggen die hij voor 20 Duitse mark op de kop had getikt. Meteen werd aan de picknicktafel gedacht aan de volgende potentiële handelaar. Deze was dichterbij dan we van tevoren verwacht hadden…

4. Ixxi Ixxi wat jij niet ziet

Na de mooie ruil met Sylvia van Druten waren wij in het bezit van een mooie Ixxibon ter waarde van € 20,00. Ixxi is een platform waarop je jouw eigen wanddecoratie kunt maken met diverse materialen. Een mooie Insta-wall behoort dus tot de mogelijkheden.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we na de ruil met Sylvia wel een beetje vast liepen. We hadden wat moeite om de doelgroep voor dit product te vinden. Uiteindelijk hebben we die gevonden, Martine Stuij wilde graag aan dit project meewerken en de Ixxi bon ruilen voor een échte Caribische hangmat. Martine is al jarenlang een vriendin van Ron en zij kennen elkaar nog van de middelbare school. Elk jaar gaan ze minimaal 1x naar Thialf toe om daar hun schaatshelden aan te moedigen. Ze zijn in al die jaren dat ze elkaar kennen nooit verder gekomen dan de kiss-cam in Thialf maar allebei onze partners hebben een bloedhekel aan schaatsen. Op die manier is deze mooie traditie geboren.

Op de foto rechts probeert Kelly de hangmat alvast even uit 😉

3. De eerste lastige horde

12-07-2019

 

Nu De Oranje Pen een waarde heeft van twee wellness kaartjes en wij staan te springen om een volgende ruil, komen wij er achter dat er nu toch gezocht moet worden naar een specifieke doelgroep. Nadat wij de USB-ventilator en de wellness kaartjes bemachtigd hadden door slechts met een aantal mensen te praten (op één hand te tellen), bleek dit de meest lastige horde tot nu toe te worden.

 

Daarom besloten wij voor het eerst een uitstapje te maken buiten ons kantoor. Zou er vanuit de buitenwereld behoefte zijn aan wellness kaartjes? Toen kwam er een bericht uit de voor ons zo vertrouwde hoek. Op de bovenste verdieping van ons kantoor kregen wij een aanbod van Sylvia. Zij bood ons een IXXI bon, waarvan de waarde nog onbekend was. IXXI is een webshop waar je wanddecoratie en wall-art kan personaliseren. Hier zou wel markt voor zijn was onze gedachte!

 

Een dag later kwam Sylvia met het verlossende antwoord en noemde zij de waarde van de IXXI bon. De waarde stond op € 20,- . Voor ons iets wat teleurstellend, maar toch besloten we met Sylvia in zee te gaan omdat de verwachting was, dat wij vast en zeker RAZENDSNEL een geïnteresseerde zouden vinden voor deze fantastische IXXI bon.

 

Benieuwd hoe dit afloopt? Tot snel dan!

2. Van een USB ventilator naar een ……

09-07-2019

 

Het verhaal van De Oranje Pen krijgt een vervolg. Nadat De Oranje Pen ingeruild is voor een USB-ventilator, wisten wij dat de volgende slag een stuk gemakkelijker zou gaan. Vooral met het warme weer op komst, moesten er wel gegadigde zijn voor dit verfrissende apparaat.

 

Zo geschiedde het, we hoefden niet ver te zoeken om een nieuwe ruil te verwezenlijken. Op het kantoor zat naast Kelly haar collega Nicole. Nicole scheen al weken jaloers naar de USB-ventilator van Kelly te kijken en zag hoe makkelijk Kelly haar USB-ventilator inruilde voor De Oranje Pen. Toen wij Nicole vervolgens een aanbod deden om het object te ruilen voor iets wat zij in bezit had, kwam zij met een volledig tegenovergesteld alternatief. De verkoeling ontving zij graag door haar twee verhitte sauna/wellness kaartjes in te ruilen. Wij hoefden niet lang na te denken en besloten met Nicole in zee te gaan.

 

Wil je weten hoe wij de wellness kaartjes proberen te slijten en een volgende briljante ruil weten te maken? We komen snel met een update!

1. De eerste ruil is een feit!!

09-07-2019

 

Kelly is sinds 1 januari 2019 onze collega. Vanaf het eerste moment dat ze binnen kwam op onze afdeling met haar wapperende rode/bruine haren wisten wij het zeker. Wat een aanwinst, wij gaan nog veel plezier aan haar beleven. En dat blijkt na 7 maanden wel. Wij zijn zojuist een zoektocht begonnen naar iemand die met ons wil ruilen voor een mooie Oranje Rubicon pen. En zij blijkt de echte waarde van dit product in te zien, zij wil haar ventilator op USB aansluiting ruilen voor De Oranje Pen. Wij hopen dat zij veel plezier hier mee gaat beleven; veel veilige schrijfkilometers toegewenst Kelly!  

Maak jouw eigen website met JouwWeb